De voordelen van nieuwe ramen: glashelder uitgelegd

Heb je plannen om je woning te renoveren? Overweeg dan zeker om te investeren in nieuwe ramen. Deze ogenschijnlijk simpele aanpassing heeft een grote impact op de kwaliteit, esthetiek, energie-efficiëntie en bijgevolg ook waarde van je woning. We zetten de voordelen graag even op een rijtje.

Nieuwe ramen plaatsen, biedt verschillende voordelen, maar heeft het meeste invloed op de energiezuinigheid van je woning. En dat is tegenwoordig één van de belangrijkste factoren om de waarde van een huis te bepalen. Tegen 2050 dienen alle Vlaamse woningen namelijk een EPC-label A te hebben. Energiezuinige woningen zijn daardoor in trek en worden ver boven de vraagprijs verkocht. Nieuwe ramen zijn dus een droomstart richting een goed energiezuinigheidsrapport voor je woning.

Voor planeet en portemonnee

Door het plaatsen van nieuwe ramen met dubbel of zelfs driedubbel glas zorg je voor een veel betere temperatuurregeling in huis. Ze houden de warmte binnen (of buiten in de zomer), ze houden de koude buiten en ze zorgen voor minder tocht in je huis. Dat voel je snel op je energiefactuur. Je zal veel minder moeten verwarmen of verkoelen om je huis op een aangename temperatuur te krijgen, wat, gezien de hoge energiekost, een pak voordeliger is voor jouw portemonnee.

Minder moeten verwarmen en verkoelen zal ook de ecologische voetafdruk van je woning doen afnemen. Ze zal minder CO² uitstoten, waardoor haar EPC-label stijgt en jij je steentje bijdraagt aan de groene transitie. Bovendien zijn de materialen waarmee moderne ramen worden gemaakt vaak verschillende keren recycleerbaar, waardoor ze een langere levensduur hebben. Ook daar genieten zowel jouw portemonnee, als de planeet van.

Eindeloze voordelen

Naast de opwaardering van het EPC-label van je woning bieden nieuwe ramen nog interessante voordelen. Denk aan minder geluidshinder door die betere isolatie, alsook betere bescherming tegen uv-stralen. Met dat laatste bescherm je ook je interieur tegen verkleuring, zodat het langer meegaat. Nieuwe ramen beschikken daarnaast vaak over een steviger vergrendelingssysteem, wat je beter beschermt tegen inbraken en zorgt voor een betere gemoedsrust.

De kwaliteitsvollere materialen waarvan nieuwe ramen zijn gemaakt, hebben minder nood aan onderhoud, zijn minder gevoelig aan slijtage en dus opnieuw duurzamer. Ze zorgen bovendien voor een moderne, frisse uitstraling, zowel vanbuiten als vanbinnen.

Je merkt het zelf: investeren in nieuwe ramen is de moeite en de kost waard! Kom eens langs bij Buildsmart en laat je adviseren om het maximale te halen uit deze slimme investering. We vinden ongetwijfeld de perfecte ramen voor jouw thuis! Volgens onze tevredenheidsraming zal je het je niet beklagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Image Lightbox